Thursday, October 11, 2012

ayam brand

Tekak saya boleh menelan sardin.

Kalau buat sardin cili padi sedap ni.

Sardin kena guna cap ayam baru lah ketulannya besar.

Sardin tuna tersangat mahal sekarang.

Dulu saya ingat harganya dalam RM3.60.Sekarang sudah jadi 5 ringgit lebih.Mula-mula ambik perisa cili api.Lepas tu saya ambil perisa mayonis.

Boleh terus makan dengan roti.

12 comments:

nasyrun nasyrun said...

mmg kena ayam brand juga, tak boleh lain. biarpun mahal sikit.

sardin pun dah jadi makanan warga borjuis juga sekarang

klohv said...

kau pernah try marina?harga pon lebih kurang ayam brand.

dah lama aku perasan bahawa takde lagi makanan ekonomi.

Megi,telur,sardin...semua mahal.

Baik aku makan nasi yg proper kalau gitu.

nasyrun nasyrun said...

marina? tok rajin lagi. best dok

nak makan nasi dgn kicap pun kicap dah mahal. makan nasi dgn budu jelah haha

klohv said...

x pastilah best ko dok,tapi ketulan dia besar la,takde hancur2.

kicap kipas udang?dah tentu mahal.kicap lain aku x berapa ngam,tapi kalau itu aje yg ada aku makan saja.

budu seringgit dpt yg sebesar botol minyak angin saja.itu hari kakak ipar aku bg budu projek diraja yg dah siap lada dlmnya...mak aku kata hangit (mak aku mmg memilih)...

nasyrun nasyrun said...

kalu kat kampung aku layan kicap cap gajah, kipas udang mmg jarang la

budu diraja byk propaganda je, bukan best mana pun hehe

klohv said...

kicap cap gajah dia nyer kilang/ofis yg kat tepi jalan tu kan?

aku pon x pasti la kat kg aku ni apa yg glemer,mcm2 jenama ada.aku heran gak apsal kipas udang mahal sgt.sebagai pembeli kicap,aku slalu ambik adabi sbb harganya berpatutan.

nasyrun nasyrun said...

ye ye. yang tepi jalan tu

kicap kipas udang biasalah, kapitalis hahaha

klohv said...

tapi tapi...mmg kicapkipasudang takde bau soya mcm kicap lain tau.

harituh sampai ada kes kicap tiruan.haha.

eh,ko cuti ke hari ni?

nasyrun nasyrun said...

mana ada cuti. kerja, tapi biasalah kerja gomen hahahha

klohv said...

oh heheh..dalam maksud ko ni.

nasyrun nasyrun said...

hahahaha

sebenarnya kan, semua depends atas diri sendiri nak rajin ke malas.

kalau dah pemalas tu tak kiralah gomen atau swasta, pemalas juga

Pisey said...

Life keluarkan kicap now. Kipas udang dah maheii sangat. Rasa kicap life tu sama je. So kalo kat kedai ada both brand, kami beli life.