Thursday, July 12, 2012

Update

Saya tidak pernah merasa begitu benci dan jijik berada dalam satu sesi pembelajaran melainkan ketika berada dalam kelas tuisyen sejarah yang saya ambil secara tak sengaja satu ketika dulu.

Begitu terganggu rasanya apabila seorang guru begitu galak melucahkan semua perkara.Dia semakin menjadi-jadi tatkala mendengar deraian tawa sesetengah pelajar dengan ayat-ayat double meaning nya itu.

Saya sedari bahawa pelajar lelaki yang rata-rata berumur 15 tahun yang menyambut jenaka guru miang itu adalah semata-mata untuk kelihatan cool dan berkuasa (?),oleh itu saya begitu bersimpati dengan mereka.

Tetapi saya perhatikan ada juga yang merasa mual dengan kelucahan guru itu sehingga ramai juga yang balik awal sebelum kelas bermula.

Seperti trend pula apabila sesetengah makanan dijadikan simbol kelucahan.Dari nasi lemak ke aiskrim ke karipap,apa masalahnya dengan manusia ni.

16 comments:

adam said...

Akhirnya kelas sejarah yang dapat dijadikan sejarah buat kamu.

Gersang barangkali?

Manbai bekas penyanyi kumpulan Gersang.

Penyataan atas tiada kena mengena dengan cikgu itu.

klohv said...

he's the example of a male chauvinist too.

sebab saya ingat lagi dia dgn bangga bercerita bagaimana dia tak menghiraukan permintaan isterinya yg minta dia tolong perah santan untuk memasak.

adam said...

tinggi egonya. Harap jangan ditinggalkan isteri sudah. Ha.

klohv said...

lelaki ego jarang tinggalkan isteri.

adam said...

Dia jarang tapi isterinya mungkin. Waktu itu mungkin ada akal.

Mah jangan tinggalkan abang mah. Spenda abang sapa nak basuh. Haha

klohv said...

Kalau nak jadi King dalam rumah,sila longgokkan harta kat isteri biar setaraf Queen.

Ini King dan slave mana aci.

adam said...

Wah..jangan emosi..

kalau saya, takde hal pasal hobi saya kemas rumah, memasak. haha.

patut jadi suri rumah dah saya ni.

*nyahh sangat*

klohv said...

haha.

tapi ada masalah baru,lelaki yg terlalu feminin(not you)ada tendency utk jadi seorang perfectionist bila berkait kerja-kerja rumah.

payah jugaklah si bini nak capai standard yg dia mahu akibatnya dua2stress.asyik komplen situ sini mana tahan.

ini kes betul tau.

adam said...

kadang-kadang letih bekerja yang buat effect tu.

tapi pandai2 lah masing2 tolerate.

klohv said...

yelah memang macam tu selalunya pon.tapi benda tu kan boleh kawal,mulut tu jangan laju sangat nak mengomel. hehe.

adam said...

kamu sedang mengomel. Hehe.

klohv said...

oh my!nampak macam mengomel kan.

adam said...

haah.

klohv said...

ciskek.

adam said...

hihi.

Abdullah Arif said...

tulisan anda tersangat lah cool. bagus! :)