Friday, June 29, 2012

Jombotak

MAKNA Malaysia buat kempen botak rambut untuk kutip dana pesakit kanser.

Selain dari memberi rasa kebersamaan kepada pesakit kanser,saya tak nampak lain lain faedahnya.Adakah apabila tengok semua orang botak,pesakit kanser itu akan lebih gembira?Mungkin ya,tetapi no point juga kalau duit untuk rawatan tak cukup.

Kita adalah masyarakat yang selfish dalam diam.Dalam pada mahu kutip dana,kita mahu juga menghiburkan diri sendiri.Mahu kumpul wang derma,kena buat konsert berhibur tak pun kena buat aktiviti panjat gunung Everest,yang mana takde kaitan secara langsung dengan golongan yang nak dibantu tu.

My point is,takleh ke kita bermurah hati saja bagi sumbangan harta tanpa perlu disogok dengan buat aktiviti pelik atas nama beramal.Paling tidak pun,berdoa untuk kesembuhan mereka.

Lupa,itu jalan untuk get things done katanya.

Saya takde apa apa bantahan kalau lelaki membotak.Lagi nampak segak dan bersih.Tetapi kalau perempuan yang beria mahu membotak tu saya ingat kena gi check pakar jiwa dulu.

15 comments:

adam said...

kapitalis mengajar manusia pentingkan diri. Terpaksa dalam tidak rela.

Harap saya tidak botak. Berambut pendek pun sudah rasa kekok. Seram. Haha.

Selamat malam, saya tidur dahulu. Dan selamat pagi untuk kamu di sana.

klohv said...

Botak dgn sengaja sepatutnya takdelah se-seram botak sebab gugur kan.

adam said...

tak seram tapi masih berdebar. Haha.

Sudah lewat ni, masih belum mahu tidur?

klohv said...

Pernah dgr tak satu penyakit yg mana seseorang tu masa umur 5-12 tahun dia botak,bila dah remaja baru tumbuh rambut.

kdg2 saya perhati kat tempat awam,yg bf rambut panjang,yg gf rambut pendek pulak.Konfius seketika.

adam said...

tidak pernah dengar pula penyakit tu, tapi dulu masa saya sekolah rendah,ada seorang budak tu rambut dia beruban penuh. Boleh katakan 90% juga. Tapi dia sihat. Keturunan agaknya.

Pasangan tu mungkin metalhead agaknya. Haha.

nasyrun nasyrun said...

rambut aku lama dah gugur dgn teruk haha. tapi itu semua berkaitan dgn akar yang tidak kuat jadi nasib baiklah masalah itu masih boleh dikompeset dengan memendekkan rambut

klohv said...

adam,
pernah juga jumpa org berpenyakit uban mcm yg kamu sebut tu.mula-mula ternampak,saya terkejut tapi nasib baik sempat cover.

nasyrun,
botak petanda byk berfikir.haha.
ada satu teknologi di korea,dia tanam rambut sehelai-sehelai.aku heran kenapa lelaki risau sangat rambut botak.mungkin kerana bimbang takleh berKPOP lagi.

nasyrun nasyrun said...

ataupun tidak menjaga kesihatan rambut, misalnya malas syampu atau sikat

risau kerana rambut itu ialah mahkota lelaki hahaha

klohv said...

mahkota meh.hahaha.

tapikan,crush aku dulu selalu mengkojekkan kepalanya.tetap aku jatuh hati melantun-lantun.

nasyrun nasyrun said...

ah nama pun crush
misai tercukur sebelah pun masih dikata comel haha

klohv said...

itulah,dia buat aku konfius saja samada aku mmg suka imej botak atau aku mmg suka dia menyebabkan aku tak kisah gimana pon penampilannya.

tapi agak konsisten juga sebab crush terakhir aku pun kebetulan botak jugak.haih.

nasyrun nasyrun said...

oh itu mungkin sahaja kebetulan, tapi tidak mustahil juga kau ada fetish terhadap lelaki botak

adam said...

mujur tiada crush saya botak.. haha

klohv said...

yang cantik berbotak cuma seripah amani.

adam said...

haha. Amani boleh dikira crush ke? Kalau begitu dia satu2nya.